Mijn werkwijze

Samen de weg naar de ceremonie bewandelen

Wanneer je kiest voor mij als (ceremonieel) trouwambtenaar op jullie bruiloft dan kiezen jullie voor een ontspannen, flexibele en spontane werkwijze. Als de markante trouwambtenaar heb ik daarnaast vele voordelen, waardoor jullie de huwelijksceremonie zo kan vormgeven dat deze helemaal past bij jullie eigen stijl en persoonlijke voorkeuren. 

Persoonlijk contact

Wij beginnen natuurlijk met een vrijblijvend kennismakingsgesprek op een locatie naar jullie keuze. Tenslotte moet er een goede klik tussen ons ontstaan. Voorbereiding is niet nodig. Het enige wat nodig is, is jullie wens om te trouwen.

Een tweede uitgebreide gesprek met een vragenlijst hebben we ongeveer 8 weken voor jullie trouwdatum. Dit gesprek laat ik, indien mogelijk, graag bij jullie thuis of op een door jullie gekozen plek plaatsvinden. We leren elkaar zo beter kennen. We nemen de tijd voor dit gesprek!

Twee weken voor de bruiloft hebben wij nogmaals persoonlijk contact. Jullie zijn aan de dagen aan het aftellen naar jullie dag. We gaan de ceremonie doorlopen en bespreken. Misschien zijn  er nog wensen of aanvullingen, die jullie willen aanmerken.  

Er is tussen ons gesprek en de bruiloft altijd ruimte voor vragen en exclusieve leuke verhalen via e-mail, WhatsApp, bellen enz. Misschien wil je toch nog iets aanvullen of weglaten. 
Door het uitgebreide contact vooraf zijn we geen vreemden meer voor elkaar en zijn jullie meer op je gemak tijdens de trouwceremonie.
Na jullie trouwdag zullen we nogmaals contact hebben om na te spreken en natuurlijk lekker na te genieten!

Keuzevrijheid in overvloed

Jullie hebben veel meer vrijheid in het kiezen van de trouwlocatie als de markante trouwambtenaar jullie mag huwen.
Meer keuze over het tijdstip van trouwen; ik kan jullie ook ’s avonds trouwen of eventueel op zondag. 
Jullie kiezen bewust voor mij als jullie (ceremonieel) trouwambtenaar. De keuze hangt niet af van bijvoorbeeld de gemeente waar jullie trouwen. Een zelfstandig trouwambtenaar kan voor de wet iemand huwen. Dit is afhankelijk van de regels van de betreffende gemeente. 
Alle opties om de ceremonie zijn naar eigen wens in te vullen. Vrienden of familie die iets bijzonders willen doen? Kinderen bij de ceremonie betrekken? Jullie huisdier een rol geven, zoals bijvoorbeeld jullie hond die de ringen brengt? Muziek maken? Bijna alles kan!

Let op! Niet in elke gemeente kan ik een bruidspaar officieel huwen of een geregistreerd partnerschap officieel maken. 
In veel gemeenten zijn alleen BABS toegestaan die in een andere gemeente benoemd zijn.
Om teleurstellingen te voorkomen adviseer ik je om eerst bij de gemeente te infomeren. 

Zie ook de pagina  "BLOGS". 

De trouwdag

Minimaal 1 uur voor de ceremonie zal ik aanwezig zijn. Als er dan nog iets is wat besproken moet worden en om te kijken of alles aanwezig is en goed staat, is daar tijd voor. De ceremoniemeester is daar de geschikte persoon voor.

Geen strakke tijdsplanning zoals in het gemeentehuis, behalve als je vooraf of na de ceremonie voor de wet gaat trouwen. In elke gemeente geldt een tijdstip om dat gratis te doen. Wachttijd daarvoor is vaak erg lang, dus houdt hier rekening mee. Je hoeft het wettelijk huwelijk en de ceremonie niet op dezelfde dag te laten plaatsvinden. 

Graag een lange toespraak of liever juist een wat kortere? Het wordt ingevuld zoals jullie willen. Ik maak er een mooie. grappige, gezellig, persoonlijke toespraak van.


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info